De Leukste Taarten: maak je zelf

De lekkerste taarten

Bak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

Ganache

Bereidingswijze

Dit is het recept dat ook Peggy Porschen gebruikt.

Stap 1 : Hak de chocolade in kleine stukjes, met een mes of blender. Doe het daarna in een glazen kom.
Stap 2 : De slagroom aan de kook brengen. Daarna over de chocolade gieten. Met een garde goed roeren.
Stap 3 : Als alles is gesmolten dan bv 3 eetlepels likeur erdoor doen. ( hoeft niet persé) en mag naar smaak.
Stap 4 : Laten afkoelen, ik zelf laat het ongeveer 2,5 uur afkoelen, ik zet het op een koele plek bv de garage, wel ga ik elk half uur kijken naar de gewenste dikte, ook elk half uur even door roeren. Als je hem heel dik wil dan kan je langer wachten maar als je hem vloeibaar wil dan kan je het sneller gebruiken, het ligt ook aan het weer hoe snel het gaat, als het vriest dan gaat het soms sneller dan 2,5 uur.

Ganache gieten:
Geschikt voor over of tussen je taart. Giet verschillende lagen ganache over je taart om goede dekking te krijgen. José heeft een heel duidelijke how to gemaakt, met foto’s.

Gepost door Manika op het forum! Klik hier om naar het recept te gaan, voor tips en adviezen of om je vraag te stellen. Foto van Tessa92 van het forum. Taart gevuld met chocolademouse, hazelnootcreme en kersenjam overgoten met ganache. Klik hier voor het topic van Soezzy met een aantal mooie voorbeelden van ganachetaarten.