De Leukste Taarten: maak je zelf

De lekkerste taarten

Bak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

Marshmallowfondant (MMF)

Bereidingswijze

  • Doe de marshmallows en het water in een magnetronbestendig schaaltje.
  • Zet het voor 20-30 seconden in de magnetron tot de marshmallows groter en zacht worden.
  • Roer het even om, er blijven nog klontjes in zitten.
  • Voeg een beetje poedersuiker toe en roer om tot het helemaal is opgenomen.
  • Blijf dit herhalen (met een lepel) tot dit niet meer gaat.
  • Ga dan verder met kneden met je handen. Let op, het is erg plakkerig! Om dit te beperken kun je je handen en werkblad insmeren met wat Crisco/shortening/plantaardig (frituur)vet.
  • Bewaar de mmf luchtdicht verpakt.

Aanvulling Jozien: 1 cup poedersuiker is 120 gram. Je kunt ook de volgende verhoudingen gebruiken: 20 grote marshmellows op 3 tot 3,5 cup (=360 tot 420 gram) poedersuiker.

Gepost door Lonneke op het forum!

Kijk voor meer tips over mmf en het gebruik er van ook in haar ingezonden recept het forum.