De Leukste Taarten: maak je zelf

De lekkerste taarten

Bak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

Rolbare chocolade (chocolate leather)

Bereidingswijze

  • De chocolade smelten, de glucose in een potje in een bakje zetten met heet water.
  • De glucose bij de chocolade schenken en nu roeren, voeg het water toe en je zult merken tijdens het roeren dat er zich een bal vormt, nu de bal uitnemen en even doorkneden (vet scheidt zich nu af, wegvegen met keukenpapier) als de bal er kneedbaar en goed homogeen uitziet, de bal verpakken in folie en een nacht laten rusten op een koele plaats.
  • Rolbare chocolade wordt hard als het afkoelt. Verwarm het daarom voor gebruik even in de magnetron. Het is wat vettig om mee te werken maar plakt wel goed. je kunt er bloemen mee maken, figuren etc, maar ook bekleden.

Als je geen glucosestroop kunt vinden, kun je het ook zelf maken: (Gepost door Olga’74 op het forum) glucose stroop kun je maken door bij de drogist druivensuikerpoeder te kopen(zonnatura kost ca 2 euro voor 500gr) en als je 150gr druivensuiker en ca 120ml water samen aan de kookbrengt en een tijdje laat inkoken op zacht pitje tot het wat stroperig is, je houdt dan ca 125ml glucosestroop over. dit meng je bij de chocola en theelepeltje koud water er bij en roeren maar, niet opgeven het kan even duren voor dat het wat indikt.

Foto taart bruine rolbare chocolade met witte sneeuwvlokken en strik: Jozien. Foto taart bekleed met paars gekleurde witte rolbare chocolade met blauw gekleurde callalelies: Manon73. Ook het recept voor de witte variant is van Manon73. Vragen, opmerkingen en tips kun je kwijt in dit topic, over de witte variant in dit topic.