De Leukste Taarten: maak je zelf

De lekkerste taarten

Bak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

Eetbare stenen

Bereidingswijze

  • Smelt 340 gram witte chocolade in de magnetron of au-bain-marie.
  • Wacht tot de chocolade afgekoeld is, het moet koel aanvoelen tegen je lip.
  • Roer door de chocolade verkruimelde oreo’s (ongeveer 4 kleine koekjes, afhankelijk hoeveel donkere stukjes je in de stenen wilt).
  • Roer een half blikje (=200 gram) gezoete gecondenseerde melk (blikjes van Friesche Vlag) door het choco-kruimel mengsel tot het een geheel begint te worden.
  • Stort het mengsel in een schaal of bord die je bekleed hebt met een stukje huishoudfolie of bakpapier.
  • Laat het mengsel opstijven.
  • Meng eventueel wat rode, bruine of zwarte kleurstof of cacao door verschillende stukken van de ‘steen klei’.
  • Maak stenen door heel slordig balletjes of worstjes te rollen en ze hier en daar plat te duwen.
  • Gebruik eventuele resterende oreo-kruimels als zand.

Wanneer je over het idee van stenen eten heen bent zijn ze echt super lekker!!

Recept van Hungry happenings

Werkwijze is aangepast zodat de chocolade het vet niet los zal laten.

Gepost door Lonneke op het forum_