De Leukste Taarten: maak je zelf

De lekkerste taarten

Bak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

Oreo balls/white trash truffles

Bereidingswijze

De oreo’s in een blender fijnmalen. Als je geen blender hebt (maar wel veel geduld) kan dit ook handmatig met een grote lepel of vork.
De cream cheese even losroeren en vermengen met het oreo-poeder. Dit mengsel in de koeling plaatsen voor minstens een uur, of een half uurtje in de vriezer.

Leg een vel bakpapier klaar op een bakplaat en haal het ‘deeg’ uit de koeling. Rol er balletjes van met een doorsnede van ongeveer 2,5cm. Wanneer het deeg te zacht wordt plaats je het weer in de koelkast, zodat het makkelijker te verwerken wordt. De plaat met balletjes voor minstens 2 uur, liefst langer, in de koeling.

Smelt de chocolade en gebruik een lange satéprikker/caketester om de balletjes in de choco te dippen. Met op- en neerwaartse beweging de overtollige chocolade weg laten druipen en hier na het balletje voorzichtig op de bakplaat laten vallen.

Laat het chocojasje stollen in de koelkast, drizzle er eventueel nog wat extra chocolade (melk, wit of puur) overheen en klaar is kees!

Dit recept is dmv het toegevoegde plaatje op het forum gepost door Sir Kneighf

Over De Leukste Taarten

In januari 2000 begonnen als één van de allereerste Nederlandse sites over taartdecoratie, is DeLeuksteTaarten.nl uitgegroeid tot een kennis- en inspiratiebron voor iedereen die enthousiast is over het zelf maken van taarten.

Creatie van de maand