De Leukste Taarten: maak je zelf

De lekkerste taarten

Bak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

Slagroomtruffels

Bereidingswijze

Voorbereiding:
Kook slagroom en suiker op een laag pitje totdat alle suiker is opgelost. Af laten koelen tot ca. 20 graden.

Bereidingswijze:
Roer de boter romig. Voeg de suikersiroop in beetjes toe, zodat het goed wordt opgenomen. Het lijkt eerst mis te gaan, maar gewoon door mixen, het wordt vanzelf een romig geheel. Doe de ontstane smurrie over in een spuitzak.

Spuit op bakpapier streepjes van ca. 2-3 cm lengte, en bevries deze in ca. 45 minuten in de diepvriezer. Steek een cocktailprikker in elk streepje voor je ze bevriest. Smelt de chocolade au bain marie, en haal telkens max. 10 streepjes uit de vriezer.

Haal deze door de chocolade (met de cocktailprikkers kun je ze gemakkelijk door de chocolade halen) en rol ze door de cacao poeder. Op laten stijven; dit mag in de koelkast. Je kunt ze ook meteen invriezen; ze zijn dan max. 2 maanden houdbaar ( als je dat volhoudt…) Je kunt er ook smaakjes aan toevoegen, bv een likeurtje of vanille. Ik maak meestal 3 versies, 1 door de cacao, 1 door de nootjes en 1 door kokos.

Recept en foto’s van José (esoj op het forum).Klik hier voor het topic, voor tips, adviezen of het stellen van je vraag.