De Leukste Taarten: maak je zelf

De lekkerste taarten

Bak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

Aardbeienmousse

Bereidingswijze

  • Aardbeien pureren met het limoensap en de suiker. De gelatineblaadjes weken in water. Verwarm een klein beetje water. Voeg van het vuur af de geweekte en uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Laat iets afkoelen.
  • Het gelatinemengsel mengen met de aardbeien.
  • Even in de koelkast (15 min.)
  • Slagroom heel stijf kloppen en door de mousse spatelen.
  • Met deze hoeveelheid kun je een taart (28 cm.) met “een lekkere dikke laag” vullen, of met twee iets dunnere lagen.

Tips:

  1. Je kunt de kristalsuiker ook heel goed vervangen door zoetstof(poeder) van bijvoorbeeld Candarel (de hoeveelheid kan verschillen per zoetstof, ik gebruik 50 gram Candarel). Deze zoetstof lost trouwens ook nog eens beter op.
  2. De mousse is heel goed in te vriezen. Na het ontdooien alleen even doorroeren.
  3. Blijft je mousse te nat? voeg nog wat extra (opgeloste) gelatine en/of stijfgeklopte slagroom toe. Een zakje klopfix kan ook helpen.
  4. Je kunt de blaadjes gelatine vervangen door poedergelatine. De limoen kan worden vervangen door citroen.

Gepost door Koenie op het forum! Klik hier om naar haar topic te gaan, voor tips en adviezen of om je vraag te stellen. Foto van Marieke (Redrose18) op het forum; bovenste laag aardbeienmousse, onderste laag banketbakkersroom.