De Leukste Taarten: maak je zelf

De lekkerste taarten

Bak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

Amandelbavarois

Bereidingswijze

Week de blaadjes gelatine in koud water
Verwarm in een steelpannetje de melk met de marsepein en los de marsepein al roerende op
Laat dit mengsel heel even koken
Klop in een kommetje de eierdooier met de suiker even los
Roer er 1 eetlepel van de marsepeinmelk door en voeg dit al roerende aan de melk in de pan toe
Verwarm het mengsel zachtjes, blijf roeren, totdat het bindt
Roer de uitgeknepen blaadjes gelatine door de vla (van het vuur af!) en laat het mengsel wat afkoelen
Klop de slagroom lobbig en spatel het marsepeinmengsel en de Amaretto erdoor
Laat de amandelbavarois circa 4 uur opstijven in de koelkast

Tip:
Je kunt dit recept ook gebruiken alleen op een onderbodem, zoals bij de Chocoladetruffeltaart
Heel lekker om erbij te doen is iets van frambozen, verse, of maak een vlaaivulling van een pot frambozen op sap
Dit recept is voldoende voor een taart van 20 cm doorsnede