De Leukste Taarten: maak je zelf

De lekkerste taarten

Bak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

Champagnecrème

Bereidingswijze

De helft van de suiker met het sap van de citroen, de citroenschil en de champagne aan de kook brengen, ongeveer 5 minuten laten trekken.
Het vocht zeven, iets laten afkoelen.
De eidooiers met de andere helft van de suiker luchtig kloppen.
Mengsels bij elkaar doen en zachtjes verwarmen tot het gaat binden, daarna de geweekte gelatine erbij doen.
Slagroom stijf kloppen.
De champagnecrème op ijs of in ijskoud water kloppen tot het afgekoeld is.
De champagne crème mengen met de stijfgeklopte slagroom.

Tips:
Drie maal deze hoeveelheid is voldoende voor een (bruids)taart bestaande uit vier taarten, elke taart 2 maal doorgesneden.
Een eenvoudige champagnecreme maak je met mix voor botercreme. Vervang het water door champagne of een andere mousserende witte wijn naar keuze.

Gepost door Annelies55 van het forum!