De Leukste Taarten: maak je zelf

De lekkerste taarten

Bak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

Chipolata

Bereidingswijze

Hak de bigarreaux in stukjes.
Week de gelatineblaadjes enkele minuten in koud water.
Splits het ei.
Roer de dooier met 1 el suiker, vanillesuiker en 1 el melk door elkaar.
Breng de rest van de melk aan de kook.
Roer 2 el hete melk bij het dooiermengsel en schenk dit bij de kokende melk. Goed roeren.
Knijp de gelatine goed uit en voeg deze van het vuur af bij de vla.
Laat de vla afkoelen. Roer deze regelmatig door.
Roer 2 el marasquin en de gehakte bigarreaux door de afgekoelde vla.
Klop het eiwit met ½ el suiker stijf. Doe dit ook met de slagroom.
Spatel eerst de slagroom en daarna het eiwit door de vla..
Snijd de taart in 3 lagen en besprenkel 2 lagen met marasquin.
Strijk de crème over 2 plakken en leg deze op elkaar

Tips:
Voor een eenvoudiger versie: maak Zwitserse room of botercrème met de marasquin en spatel de bigarreaux erdoorheen.
Ook lekker met bitterkoekjes en/of gehakte amandelen, rozijnen, blikfruit zoals ananas.
In plaats van marasquin kun je eventueel sinaasappellikeur of rum gebruiken.