De Leukste Taarten: maak je zelf

De lekkerste taarten

Bak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

Chocolade fudge

Bereidingswijze

Smelt de chocola au bain marie of in de magnetron 2-3 minuten op stand ‘medium’.
Laat het een beetje afkoelen.
In een andere kom: klop de boter zacht en romig.
Voeg de gezeefde poedersuiker toe.
Klopt dit alles licht en luchtig.
De suiker moet gezeefd worden anders wordt de fudge klonterig.
Voeg dan de vanille-extract en de chocolade toe en klop alles glanzend en glad.

Tips:
Niet alleen lekker als vulling! Je kunt het ook gebruiken om de taart mee te bedekken. Deze hoeveelheid is genoeg voor 2 cakes van 20 cm (bijvoorbeeld Chocolade cake à la Nigella). 1/4 van de fudge tussen de cakes smeren en de rest erover verdelen. Met een ruberen spatel verdelen en glad maken.

Gepost door bakkersdochter van het forum!