De Leukste Taarten: maak je zelf

De lekkerste taarten

Bak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

Chocolademousse, makkelijke

Bereidingswijze

Voor deze makkelijke chocolademousse smelt je 200 g chocolade (puur, melk of wit) in stukjes met 50 ml slagroom in een steelpan op heel zacht vuur. Klop 200 ml slagroom stijf met een zakje vanillesuiker en spatel de afgekoelde gesmolten chocolade erdoor. Laat de chocolademousse in de koelkast in een paar uur opstijven.

Tips:
dit recept gebruik ik vaak als ik niet zoveel tijd heb, de ingredienten heb ik namelijk altijd in huis.
je kan nog iets extra toevoegen, een scheutje cognac, of aan het eind stukjes chocolade (dus als het al ver afgekoeld is, anders smelt het weer). Erg lekker is bv pure chocomousse met kleine stukjes witte chocola.

Recept van José (esoj op het forum). Klik “hier“http://www.deleukstetaarten.nl/forum/viewtopic.php?id=86091 om naar haar recepten-topic te gaan, voor tips adviezen of om je vraag te stellen. De taart op de fofo is gevuld met chocolademousse (bovenste laag) en slagroom met chocoladestukjes.