De Leukste Taarten: maak je zelf

De lekkerste taarten

Bak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

Citroenvulling

Bereidingswijze

Roer voor de vulling in een pan de maïzena met 100 ml water glad
Voeg dan nog 450 ml water en de suiker toe en breng al roerende met een garde tegen de kook aan totdat de suiker is opgelost en de saus bindt
Klop in een andere kom de eieren en dooiers los en voeg ze al kloppend toe aan de maïzenasaus
Breng het al roerende aan de kook en laat 1 minuut zachtjes koken
Neem de pan van het vuur en voeg boter, een snuf zout, 200 ml citroensap (evt aangevuld uit een flesje), het rasp en de vanillemerg toe en laat de boter smelten
Nog even doorroeren en laten afkoelen

Dit recept is voldoende voor een taart van 24 cm rond, voor 2 lagen.