De Leukste Taarten: maak je zelf

De lekkerste taarten

Bak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

Granny smith mousse

Bereidingswijze

Leg de gelatineblaadjes in ruim koud water tot ze zacht zijn
Schil de appels en snijd ze in stukjes, doe ze in een pannetje
Overgiet ze met het limoen en appelsap en voeg de helft van de suiker toe
Breng de appels met deksel op de pan aan de kook. Laat ze 1 minuut doorkoken en pureer in de blender
Schep de puree terug in de pan, knijp de gelatine uit en los deze al roerend op in de puree
Laat onder af en toe roeren afkoelen maar zonder dat de puree hard wordt
Klop de slagroom stijf.
Klop in een vetvrije kom de uitwitten stijf
Spatel de gekoelde appelpuree door de slagroom en spatel vervolgens het opgeklopte eiwit er voorzichtig doorheen
Zet de mousse minimaal 3 uur in de koelkast voordat je hem gaat gebruiken