De Leukste Taarten: maak je zelf

De lekkerste taarten

Bak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

Koffiebavarois

Bereidingswijze

Laat de gelatine in een kom met koud water zo’n 10 minuten weken
Doe de slagroom met de oploskoffie in een steelpannetje en verwarm het al roerende op laag vuur
Doe de eierdooiers met de suiker in een kom en klop het dik en schuimig
Klop ook de maïzena erdoor
Giet een beetje van de warme slagroom door het mengsel terwijl je blijft roeren
Giet daarna het eimengsel bij de overige slagroom in de pan
Verwarm het zachtjes, blijf roeren, totdat de vla bindt (niet laten koken!)
Verwarm de koffielikeur en laat er de uitgeknepen gelatine in oplossen
Giet de koffielikeur nu bij het vlamengsel, en roer goed door
Laat de koffiebavarois circa 4 uur opstijven in de koelkast

Tips:
Deze koffiebavarois is een lekker “straf bakkie”, wil je het wat zachter van smaak, voeg dan 50 gram melk- of witte gesmolten chocolade toe, voordat je de likeur met gelatine toevoegt
Of maak de variatie van hieronder, een laagje chocoladebavarois gecombineerd met de koffieversie

Variatie:
Combi met chocoladebavarois:
Ook heel lekker is om van de helft van de ingrediënten een chocoladebavarois te maken. Laat dan de oploskoffie en de koffielikeur weg, en vervang deze door 75 gram geraspte pure chocolade. Doe de geraspte chocolade gelijk bij de slagroom en verwarm het samen. De uitgeknepen gelatine voeg je direct toe aan de warme vla, even goed roeren.
In de taart doe je dan 1 laagje chocoladebavarois en daarop 1 laagje koffiebavarois, een erg lekkere combinatie! Ook natuurlijk heerlijk als dessert voor een dinertje