De Leukste Taarten: maak je zelf

De lekkerste taarten

Bak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

Mokkacrème

Bereidingswijze

Vermeng de suiker en water in een pan.
Al roerend verhitten tot het mengsel kookt.
Laat zonder deksel en zonder roeren 2 minuten pruttelen (het wordt een soort siroop, dus dikker).
Laten afkoelen.
Eierdooiers en oploskoffie stijfkloppen (de koffie moet opgelost zijn).
Giet al mixend, de afgekoelde siroop in een straaltje op het eimengsel.
De boter licht en romig kloppen.
Giet het eimengsel over de boter en klop 4 à 5 minuten door.
Ongeveer 15 minuten laten afkoelen.

Tips:
1.Direct verwerken is het best, als de creme opstijft is hij moelijker uit te strijken. 2.Voor mokkacrème kun je ook webshopmix voor botercrème gebruiken. Voeg 1 el. oploskoffie toe aan het mixmengsel. Verder verwerken volgens recept.

Pas op met rauwe eieren voor zwangeren, jonge kinderen en ouderen in verband met salmonellagevaar.