De Leukste Taarten: maak je zelf

De lekkerste taarten

Bak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

Notenbavarois

Bereidingswijze

Week de gelatine in een kom met koud water
Verwarm de oven voor op 175 ºC
Leg de noten op de bakplaat en rooster ze in 10 minuten knapperig en bruin. Maal de noten daarna fijn
Verwarm de melk met het vanillestokje en laat het ongeveer 15 minuten trekken
Verwijder het vanillestokje en schraap de zaadjes eruit, lekker voor de extra smaak aan de melk
Klop ondertussen de eierdooiers met de suiker dik en schuimig
Voeg, al roerende, wat van de warme melk toe
Giet het dooiermengsel bij de hete melk in het pannetje, ook door blijven roeren terwijl je dit doet
Verwarm het zachtjes, blijf roeren, totdat de vla bindt (laat het niet koken!)
Neem de vla van het vuur, knijp de gelatine uit en laat deze in de vla oplossen
Voeg de stukjes chocolade toe en roer het goed door totdat het gesmolten is
Laat de vla wat afkoelen
Klop de slagroom stijf en spatel deze met de gemalen noten luchtig door de lobbige vla
Laat de bavarois in circa 3 uur opstijven in de koelkast

Dit recept is voldoende voor een ronde taart van 25 cm doorsnede