De Leukste Taarten: maak je zelf

De lekkerste taarten

Bak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

Sinaasappel-limoengelei

Bereidingswijze

Sinaasappel schoonborstelen, schil raspen en daarna de sinaasappel uitpersen
De gelatineblaadjes weken in koud water en een schaal of vorm (in dit geval lijkt ‘t me makkelijk om de taartvorm te gebruiken die je voor je taart gebruikt!) bekleden met huishoudfolie
Water met de suiker en sinaasappelrasp aan de kook brengen. Goed roeren en doorkoken tot de suiker is opgelost
Meng de maïzena met de sinaasappelsap. Goed roeren zodat er geen klontjes meer zijn
Roer dit door het suikermengsel en laat nog ongeveer 5 min inkoken
Pan van ‘t vuur halen en even laten afkoelen
Dan de limoensap en de uitgeknepen gelatineblaadjes toevoegen, even goed doorroeren en dan in je schaal of vorm gieten. (advies van ‘t recept is om dit niet dikker dan 2 cm te doen)
Het geheel minimaal 3 uur laten opstijven in de koelkast