De Leukste Taarten: maak je zelf

De lekkerste taarten

Bak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

Vanillebavarois

Bereidingswijze

Laat de gelatine weken in koud water
Roer de eierdooiers met de suiker
Breng de melk aan de kook met een snuifje zout en giet ze goed roerend bij het eimengsel
Laat dit mengsel opnieuw even verwarmen tot het lichtjes gebonden is, laat het echter niet doorkoken
Laat de room een weinig afkoelen
Knijp de gelatine even uit en los ze op in een beetje heet water
Voeg de gelatine bij de room en laat verder afkoelen en lichtjes opstijven
Klop de room met één soeplepel suiker stijf
Klop het eiwit met de vanillesuiker stijf
Meng voorzichtig de room en het stijfgeklopte eiwit bij de bereiding
Spoel een vorm met koud water en giet de bavaroise er in
Laat volledig opstijven op een koele plaats, liefst gedurende een nacht
Ontvorm het gerecht en versier eventueel met slagroom en gekonfijte vruchten.

Pas op met gebruik van rauwe eieren voor zwangeren, jonge kinderen en ouderen in verband met salmonellagevaar.