De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste taarten

Maak je zelf!

Cake International 2010

Angelique is door ons op pad gestuurd om een impressie van Cake International in Birmingham te geven.

Eindelijk was het dan zover…na maandenlange voorpret was het moment aangebroken dat we écht naar Birmingham vertrokken!
Voor Jax en mij de allereerste keer, voor Cecie de tweede en Carin is al zo’n doorgewinterde Birminghamganger, dit was haar 4de keer!
De aankomst in Birmingham was geweldig; opeens hoorden we een uitroep “welkom WUDders!!!!” klinken, dat was MamaCorné die ons op stond te wachten! Erg leuk!

We hoefden het vliegveld maar uit te lopen en over te steken en we waren al bij ons hotel!
Snel ingecheckt, het was net 12 uur dus het kon! Onze spullen op de kamers gezet en hup naar buiten op naar Dé Beurs!!
Even oversteken, het vliegveld weer in, trap op naar de skyshuttle of hoe dat ding ook mag heten; 2× 2 metrocabines in de vorm van een capsule die over een soort van spoor in de lucht vanaf het vliegveld naar het gebouw loopt waar je bij het treinstation uitkomt en binnendoor helemaal naar het beursgebouw kunt lopen! Die dingen gaan gratis en constant heen en weer, wat een service, top!
Aan het begin van de beurshallen staat aangegeven in welke hallen welke beurzen zijn en zo zagen we dus al snel dat we in Hal nr. 18 onze taartharten op zouden kunnen gaan halen! Shop till we drop!!!

12.45 De toegangskaartjes hadden we al, die werden even gechecked door een zeer vriendelijke meneer die ons ook meteen vertelde waar we ons gratis rolletje decoratielint op konden halen. De eerste zoveel die beurskaartjes kochten kregen een voucher voor een gratis rolletje lint!

Ik vond het lekker ruim van opzet, de paden waren breed zodat je er ondanks de drukte goed doorheen kon wandelen. Bij sommige kraampjes was het wel even dringen of wachten maar ja…wat verwacht je anders op een beurs vol met taartdecoratieliefhebsters en zooooveel leuke spulletjes en taartberoemdheden als Debbie Brown en Tal Tsafrir die vrolijk bij hun kraampje zaten, vriendelijk, aanspreekbaar en spontaan! Tal liet zien hoe ze haar bekende poppetjes maakte en zat lekker te fröbelen maar nam tussendoor de tijd om even een kort praatje met me te maken en een Red Book voor me te signeren, haar nieuwste boekje voor de kerst!
Ik kwam ogen, tijd en uiteindelijk ook geld tekort om alles te kunnen zien doen en kopen wat ik eigenlijk wilde!
We liepen langs práchtige wedstrijdstukken waar we de niet-rokende Annelies tegen het lijf liepen die al verklapte dat Holland goed op de kaart was gezet want dat alle wedstrijddeelneemsters van “ons” in de prijzen waren gevallen!!! Dat geeft toch wel een trots gevoel hoor!

We namen nog niet de tijd om de wedstrijdstukken uitgebreid te bewonderen want we wilden eerst graag shoppen!!! En dat deden we!! Wat ontzettend leuk, ál die kraampjes, al die mensen, alle nationaliteiten, allemaal met dezelfde hobby!
Zoveel verschillende aanbieders, bekende zoals PME , Regalice en JEM maar ook minder of mij onbekende zoals FPC Sugarcraft met een geweldig assortiment aan mooie siliconenmolds voor een wat schappelijkere prijs dan ik gewend ben.
Edible Art met ongelofelijke hoeveelheid kleurenglitters die in NL niet of weinig verkocht worden omdat ze niet écht eetbaar zijn maar wel non-toxic, dus niet giftig, je krijgt hooguit wat glitters in je poepies omdat het niet goed verteert, zolang je die potjes niet in 1 keer naar binnen werkt is er niets aan de hand…nou…voor die paar glitterdetails op een taart kan het geen kwaad dussss…lekker ingeslagen! Daar was het wel gigantisch druk en was het een kwestie van vééééél geduld om het kraampje rond te komen en alles wat je wilde in je mandje te kunnen doen.

Om kwart voor 4 begon de demo waar we tickets voor hadden: Santa got Stuck. De dame die de demo gaf deed het errug leuk en met humor en ik heb er zeker wat van geleerd oa. hoe je kleine impressiematjes het best op een zacht boardje kunt gebruiken, dan krijg je veel makkelijker de afdruk in je fondant/marsepein! Iedereen kon de demo goed zien want het werd ook meteen gefilmd en aan beide kanten van de demoruimte was een groot tv scherm zodat het voor iedereen te volgen was….ware het niet dat de filmkunsten van de cameraman wel wat te wensen overlieten en het dus niet altijd even soepel ging!
Het was ook wel erg lekker om even 45 min. te kunnen zitten, want al dat gesjouw lopen en staan is wel erg vermoeiend!
Enigszins uitgerust waren we wel toe aan een lekker ijskoud Ben en Jerry’s ijsje en een toiletbezoek. Het was al behoorlijk rustig geworden maar het was inmiddels dan ook al kwart voor 5 shock!! We hadden nog maar 45 min. voordat de beurs sloot!!.
En ik wil dit nog zien en dat en ships eigenlijk ook die wedstrijdtaarten, ja maar eerst nog even shoppen hoor, we zijn nog niet bij JEM geweest en nog even onze bestelling op halen bij A Piece of Cake…en zo vloog een supershopmiddag voorbij, ze hebben ons er om 5 over half 6 echt uit moeten kicken….nog net op de valreep wat leuks bij JEM gekocht….ik kwam écht wat tijd te kort….wat vervelend nou moet ik dus volgend jaar terugkomen….*grijns*…
In alle drukte vergeten/er niet aan toe gekomen om foto’s te maken op de beurs! Bizar! Gelukkig zie ik op het forum al heel wat topics staan met foto’s van onder andere de wedstrijdstukken en zo dus mogelijkheden genoeg om ook een foto-impressie te krijgen van de beurs!

Cake International wordt elk jaar in november gehouden in de NEC-hallen in Birmingham. Hierbij zijn nationale en internationale taartdecorateurs aanwezig. Ook staan er een groot aantal shops, voornamelijk uit Engeland. Met BMI vlieg je voor weinig van Schiphol naar Birmingham (of vanaf Weeze met Ryan Air) en vanaf daar is de beurs op loopafstand. Met de trein ben je ook snel in de stad Birmingham waar je het enorme winkelcentrum the Bullring vind met o.a. Debenhams, de Disney Store en Mexx. Dit winkelcentrum is ook op zondag open, een uitstekende gelegenheid om een weekendje Birmingham te plannen.