De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste taarten

Maak je zelf!

Cake Pop Maker

Wij hebben Diana gevraagd naar haar mening over de Cake Pop Maker, hier haar review:

Toen ik het forum van de leukste taarten weer eens aan het lezen was kwam ik een tip tegen. Er is nu een apparaat in Nederland waar je ronde cakeballetjes mee kan maken, geen gedoe meer met zelf balletjes draaien, ideaal en leuk!!
Na wat informatie te hebben gelezen was dit weer een nieuw hebbedingetje voor mij op taart- en bakgebied. Ik zag al heel veel mogelijkheden waar ik het voor zou kunnen gaan gebruiken dus meteen besteld! Het apparaat kost momenteel 29,95 en is in diverse webshops en sommige winkels te verkrijgen.

Het product

Ik kreeg de doos al heel snel binnen. Wat zit erbij;
-lolly stokjes , 25 van 10 cm en 25 van 15 cm
-een vorkje om de cakeballetjes uit het apparaat te halen
-een afkoel- en decoratiestandaard
-Nederlandse handleiding met recepten.
En uiteraard de cakepop maker zelf.

Wat mij meteen opviel was dat het materiaal niet van de allerbeste kwaliteit is. Slecht afgewerkt in de naden en flinke speling in de deksel. Toch blijft hij er leuk uitzien. De afmetingen van de cakepop maker zijn B20xD25xH10cm
Het materiaal van de deksel is kunststof en de bakplaten zijn van ijzer. Het doet me denken aan een tosti-ijzer of een cupcake maker maar dan voor cakeballetjes! En de kleur van het apparaat->ROZE! Dat zal niet iedereen even aanspreken denk ik.
Door de kleur noem ik mijn apparaat al liefkozend “lollie-poppie” en spontaan blijft het liedje van lollipop van de The Chordettes in mijn hoofd zitten de rest van de dag…

Het gebruik

Omdat ik even door mijn voorraad van biscuitmix was en echt niet meer kon wachten heb ik cakebeslag gebruikt van een bekend bakmerk. Volgens de gebruiksaanwijzing moet je eerst het apparaat voorwarmen. Dit duurt niet heel lang, nog geen 3 minuten.
Het groene lampje geeft aan wanneer het beslag erin kan en binnen 5-8 minuten zijn ze klaar.
Ik heb ze gevuld tot net onder de rand, het vullen gaat makkelijk met een theelepeltje. Nog idealer is het om ze te vullen met een spuitzak. De deksel werd wel heel erg heet, ik moest hem open en dicht maken met een ovenhandschoen.
Volgens de gebruiksaanwijzing zou het anti aanbak zijn en hoef je niet in te vetten. Maar anti-aanbak, nee dat is mijn “lollie-poppie” niet echt. Hij bakte meteen aan. Even invetten met een bakspray en hij is wel anti-aanbak dus dat is op te lossen.

Ik had bij de eerste bakpoging wel ronde balletjes maar nog niet allemaal even mooi. De bovenkant van de balletjes waren verschrompeld. Jammer, maar ik gaf de moed niet op, net zoals taarten maken is het even zoeken naar perfectie, toch? Terwijl mijn hond de mislukte poging met smaak opat ging ik verder met de 2e poging.
Nu zag ik dat de deksel tijdens het rijzen omhoog wordt gedrukt en daarna zakt hij weer terug. Door even in het begin de deksel aan te drukken werden ze al mooier maar ze zijn nog niet mooi rond. Wel aan de onderkant maar nog niet helemaal aan de bovenkant.
De volgende dag heb ik maar funcake mix voor biscuit gehaald en dat was weer hetzelfde verhaal, het werkte wel beter moet ik zeggen. Na nog een lading ben ik er eindelijk achter waarom de onderkant van de balletjes prima zijn maar de bovenkant van die verschrompelde dingetjes.
Je moet de rondjes vullen tot bijna aan de rand en na ongeveer 5 minuten baktijd controleren en ze waren prima!
Wat een opluchting en wat zijn ze geinig en lekker! Het beslag stroomt wel wat over maar dat is geen probleem. Als de balletjes afgekoeld zijn kun je het overtollige cake gewoon wegschrapen. Ik heb ook beslag voor muffins geprobeerd en dat werkte ook prima! Al moet je die juist net niet vullen tot aan de rand want dan stromen ze over. Hij maakt er 12 in 1 keer en dat gaat heel snel!

De balletjes zijn zo’n 3,5 cm doorsnede. Wat ook opvalt is dat de balletjes aan de onderkant donkerder zijn dan aan de bovenkant. Je zou dit op kunnen lossen door ze halverwege de baktijd even te draaien. Ik heb de balletjes met een lepeltje eruit gehaald en het ging prima. Schoon maken kan als het apparaat afgekoeld is met een vochtige doek, eventueel kun je de kuiltjes vullen met wat water en dan even laten weken.

De recepten uit het boekje heb ik niet uitgeprobeerd, dus hoe goed dat werkt en hoe ze smaken kan ik je niet vertellen. Tips om de cakeballetjes te decoreren vind je uiteraard terug op het forum van deleukstetaarten.nl en er zijn al diverse boeken op de markt te vinden.

Conclusie

Conclusie
Ik vind het een leuk apparaat, ik vind het leuk om cakeballetjes te maken want je kunt er heel veel mee en het is een leuk maatje als amuse voor de volwassenen en een lekker tussendoortje/traktatie voor de kinderen. Ik vind ze ook een leuk maatje voor mijn dochtertje, die is 1 jaar en het balletje past precies in haar knuistje. Mijn zoontje van 5 vind het heel erg leuk zo’n ‘balletje op een stokkie’.

Ik vind het wel een goedkoop ogende apparaat en de 29,95 niet helemaal waard. Je krijgt er wel extra’s bij wat het weer goedmaakt, het afkoel- en decoratierekje vind ik heel erg prettig! Wel zou ik het apparaat graag doorontwikkeld willen zien. Zo denk ik bijvoorbeeld aan:
- Andere kleur (en)
- Omhulsel hittevast (na 3x bakken zijn de letters al weggesmolten)
- Een beter aansluitbare deksel.
- Bakplaten die je los kan klikken om beter en eenvoudiger het apparaat schoon te kunnen maken.
- Andere bakplaten die je los kunt kopen met andere vormen want nu kun je alleen balletjes maken.
(Nu maar hopen dat een fabrikant dit leest!).

Doordat hij niet heel erg groot is en je het snoer aan de onderkant kunt wegwerken, kun je hem makkelijk opbergen, mits je nog plek hebt uiteraard in je keuken naast alle andere bakspullen. Ondanks dat het wat schoonheidsfoutjes heeft en dat het even zoeken was naar de perfecte werking, ben ik er blij mee, het is heel erg leuk om te maken. Mijn man, kinderen en hond zijn er gek op en ach ik heb ook schoonheidsfoutjes…