De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste taarten

Maak je zelf!

Cakes to inspire and desire

Het boek ‘Cakes to inspire en desire’ van één van de engelse grootheden op het gebied van Taart decoreren: Lindy Smith, wordt hier besproken door Saskia

Inmiddels het zevende boek van haar hand en een stukje dikker dan de voorgangers.
Duidelijke omschrijving hoe het boek te gebruiken en welke materialen ze heeft gebruikt. Door het boek heen geeft ze per taart voorbeelden hoe je de taart kleiner en/of makkelijker kunt maken en voorbeelden van bijpassende klein uitdeeltaartjes. In het begin van het boek staan ook veel recepten.

Goede omschrijving met foto’s hoe je verschillende taarten moet bekleden en ook de beschrijving van haar beroemde cakes, de Wonky Cake (Topsy Turvy) De foto’s hierbij zijn helaas niet allemaal even duidelijk.
Er is ook een hoofdstuk gewijd aan het gebruik en het maken van de “Cake Jewellery” en verderop in het boek wordt het ook in praktijk gebracht. De 15 voorbeeldtaarten zijn werkelijk prachtig om te zien. En allemaal anders, voor elke gelegenheid zit er wel een idee bij.

Pluspunten
De uitleg bij de cakes is heel duidelijk, duidelijke how to en omschrijving van te gebruiken materialen, goede foto’s en veel tips en ideeën voor verschillede decoratie en bijpassende juwelen. Achter in het boek een aantal sjablonen.

Minpunten
Uitleg Wonky Cake is beter te begrijpen als je een cursus heb gevolgd bij haar. Voorheen was ze van het “simply Stylish” in dit boek laat ze zich wat meer gaan met vormen en kleuren. Al met al misschien niet het juiste boek voor een beginner.