De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste taarten

Maak je zelf!

CK Cookie Cutter Texture Set

Een review over de CK Cookie Cutter Texture Set, geschreven door Adrienne

Ik weet het, het is niet bij iedereen een populaire activiteit, maar ik ben er dol op: koekjes decoreren!! Ik vind het altijd weer een feest om van niets, iets te maken; je begint met een kaal saai koekje en je brengt het tot leven met wat suiker en kleur, heerlijk.
Het werken met Royal Icing vergt nogal wat oefening, zowel wat betreft het maken van de juiste icing, als het hanteren van de spuitzak. Maar er zijn sluipwegen!

Ook met marsepein en fondant zijn koekjes prima te versieren. Het grote voordeel daarvan is, dat je heel eenvoudig met relief kunt werken, zonder dat je meteen een ster in spuitwerk moet zijn.
Ideaal hiervoor zijn de verschillende soorten CK Cookie Cutter Texture Sets, varierend in prijs van €11.95 tot €17.95. Er zijn sets met 1 grote metalen uitsteker, zo’n 9 cm, met 3 plastic texture mats ( structuurmatjes ) Er zijn ook sets met meerdere uitstekers in oplopende maten; hierbij zitten ook meerdere texture mats. De matjes zijn niet erg flexibel, maar omdat het om kleine oppervlakten gaat is dat geen bezwaar. Sommige van de matjes zijn aangepast aan de maat en vorm van de uitstekers. Die zijn daardoor moeilijker te gebruiken als je een andere vorm koekje wilt maken. Maar de meeste varianten kun je gemakkelijk uitwisselen en zijn ook heel goed te gebruiken bij bv het decoreren van cupcakes of detailwerk op je taart.

De gebruiksaanwijzing is alleen in het Engels, maar wel erg duidelijk en staat op de achterkant van de verpakking. Het geeft aan hoe je het koekje versiert met botercrème of met fondant, met piping gel of botercrème kun je de fondant dan vastplakken, Er is een aantal recepten toegevoegd, ook in het Engels, maar het recept dat ik had uitgeprobeerd beviel me niet zo best. Het klonk heerlijk, met cream cheese, maar het deeg bleef erg zacht, en dat werkt niet echt prettig voor uitsteekkoekjes. Het werd een heel geklieder en ik ging als de bliksem weer terug naar m’n oude, vertrouwde Peggy Porschen-recept.

De uitstekers werken heel prettig, zijn robuust en geven redelijk scherpe randjes voor de koekjes. Bij het uitsteken van de fondant zie je wel een beetje waar de metaalnaad zat, dus dat moet je even wegwerken.

De matjes geven een mooie diepe afdruk en zijn naar twee kanten toe te gebruiken je kunt kiezen voor een indruk of een opdruk. De mogelijkheden zijn eindeloos: je kunt een deel van je koekjes bekleden met het ene patroon, en dan een ander patroon kiezen voor de rest. Het geeft ook mogelijkheden te over om kleine details aan te zetten in het patroon met wat glitter, glans of kleur.

De koekjes hiernaast zijn gemaakt door Adrienne