De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste taarten

Maak je zelf!

Een jaar vol taart!

Review geschreven door gertieneke

Een jaar vol Taart! is het eerste boek van Wendy Schlagwein. Nadat de vraag of er ooit een boek van haar uit zou komen steeds regelmatiger werd gesteld, begon het bij Wendy te kriebelen. En in april 2011 kwam haar eerste boek ter wereld, met de ontwerpen geïnspireerd op de maanden van het jaar.

Het boek

Alleen al de cover nodigt uit tot kopen, luxe en stijlvol.
Er is gebruik gemaakt van mooi stevig papier, 144 pagina’s leesplezier, zowel voor de beginnende als de meer ervaren (hobby)bakster. Het boek is een groot formaat, 217×22×266 mm. Het is stevig genoeg om open te leggen en uit te “werken”.

In het voorwoord vertelt Wendy hoe ze begonnen is en hoe ze van haar passie haar beroep heeft weten te maken. Ik vond het erg leuk om dat te lezen. Het eerste gedeelte van het boek is er veel aandacht besteed aan uitleg van termen, materialen, benodigdheden en de basisvaardigheden. Er is veel gebruik gemaakt van erg duidelijke foto’s.
Voor elke maand van het jaar staat er een project in, voor veel feestdagen is er een passende taart, leuk dat de titel het boek zo goed omschrijft. Je krijgt wat er beloofd wordt in de titel.

De inhoud

Ieder project heeft een duidelijke werkbeschrijving en lijst van benodigdheden met ook weer foto’s, zodat je goed kunt zien wat er bedoeld word. Prettig vind ik dat er bij de benodigdheden ook vermeld staat welke gereedschappen er gebruikt zijn en van welk merk, zodat je zelf op zoek kunt gaan, als je ze zou willen aanschaffen.
Er worden niet al te veel gereedschappen in het boek gebruikt en door het boek heen worden veel dezelfde tooltjes gebruikt, zodat je met deze “basis tools” in staat bent bijna alles uit het boek te maken.

Aan het eind van elk project staat ook een stukje geschreven over de afwerking, wat maakt dat je nu net de kleine dingetjes om het helemaal áf te maken niet vergeet.

De moeilijkheidsgraad zie ik niet bij de projecten staan, maar wat de één moeilijk vindt, vindt de ander makkelijk, dus dat mis ik niet.
Wendy legt alles erg duidelijk uit, het is bijna alsof ze bij je aan tafel zit. Door de goede uitleg en de bijbehorende plaatjes zijn projecten makkelijk te volgen, ook de wat meer uitgebreide taarten zijn goed te doen.

Conclusie

Pluspuntjes: De mooie uitnodigende uitstraling, pagina’s zijn gemaakt van mooi, stevig papier. De fijne, duidelijke uitleg en de vele foto’s.

Minpuntjes: ik heb gezocht, maar niet echt gevonden. Misschien een kleintje, het schema voor het gebruik van fondant/marsepein stond er niet in, maar dat was denk ik een foutje bij het drukken van het boek.

Dit bijzonder mooie boek moet je echt in de kast hebben staan en het er steeds weer uithalen om van te genieten, te leren en uit te werken. Ik ben er enorm blij mee en kan het iedereen van harte aanbevelen.