De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste taarten

Maak je zelf!

Holland Sugar Art Show 2011

Review door Desiree, met toestemming overgenomen van Desicakes.nl

Op 21 en 22 mei 2011 was het zover… de sugar art show (suikerkunstbeurs) in Alphen a/d Rijn. De voorspellingen waren goed. Mooi weer, veel inzendingen voor de wedstrijd, en veel binnen- maar toch vooral buitenlandse standhouders.

Het eerste wat ik op zaterdag ochtend moest doen, was de wedstrijdtaarten in leveren (met Pooh samen natuurlijk). Dat verliep allemaal prima. Het niveau lijkt elk jaar wel weer hoger te worden. Het was jammer dat er weer een aantal inschrijvingen niet werden ingeleverd, vooral omdat Bart alle stukken toen weer moest verplaatsen om de lege plekken te verhullen, en sommige taartdozen er toch wel lichtelijk in paniek raken als er iemand aan hun taart zit hahaha.. gelukkig is alles goed gegaan en stonden alle werkstukken prachtig uitgestald in het midden van de bovenruimte.

Na het spannende werk maar even een rondje lopen. het viel direct op dat Bart vorig jaar weer goed heeft opgelet en meteen één van de kritiekpuntjes van vorig jaar heeft opgelost; de catering. Waar we vorig jaar nog met 300 man in één onduidelijke rij op ons patatje stonden te wachten, was het nu super geregeld. Een duidelijke “hier is de rij” hekje, en natuurlijk de tent buiten, waar een aantal medewerkers de heerlijkste broodjes warm vlees, hamburgers en natuurlijk ook de koffie, thee en fris uitserveerden. Er waren genoeg tafeltjes op het terras, sommigen in de zon, en sommigen in de schaduw… voor ieder wat wils. Perfect!

Na de koffie met een plakje cake, konden we dan eindelijk langs de standjes gaan snuffelen. Het was ruim opgezet, en er was genoeg ruimte om alles te bekijken en vragen te stellen. Met zoveel buitenlandse standhouders en bijna geen dubbelverkopers (stands met precies dezelfde verkoopwaar), vind ik dit toch eigenlijk wel de meest gevarieerde beurs qua aanbod. En uit ons eigen landje toch ook weer een aantal nieuwe stands. Wendy met haar prachtige zoete stand, grabbelton, hebbedingetjes en natuurlijk… dé boeken. Annelies met haar nieuwe malletjes en how-to kits (die ik geweldig vind!), Madhuri met een heel mooie selectie aan suikerbloemenmaterialen (en wat niet in de stand paste lag in de auto. ), en de meest kleurrijke stand die er stond, van Hittepetaart! Ook Bien, Mjam, DLT-shop, Ellen’s Creative Cakes en natuurlijk de stand van Bart stonden er allemaal. En ook deze rotten in het vak hadden allemaal weer leuke nieuwe dingetjes te koop.

Het was leuk om te zien dat er ook wel een heleboel nieuwkomers op de beurs waren. Ik hoorde van twee mensen uit Denemarken die speciaal voor de beurs hierheen zijn komen rijden. En ook konden we aan deleukstetafel op het terras erg lachen om de vraag die aan Inge (DLT-shop) werd gesteld; “hebben jullie ook een website?” en de vraag aan Wendy (dé Wendy) “geeft u ook workshops?”. Ook heb ik weer een aantal gezichten bij forumnamen kunnen plakken… altijd gezellig.

Op zondag was het iets drukker, dus was het af en toe nodig om eventjes te wachten hier en daar. Nog steeds was er voldoende ruimte en mogelijkheid om te snuffelen. De tent buiten deed nu echt zijn werk, en ondanks een klein buitje af en toe kon iedereen lekker buiten zitten. We hebben behoorlijk de zenuwen gekregen, want de resultaten van de wedstrijd lieten ook dit jaar eventjes op zich wachten. De prijsuitreiking begon nagenoeg op tijd (ik was zelfs bijna te laat :o)... en toen… wonnen we GOUD! Nou ja.. we… Yvette was thuis gebleven, er volledig van overtuigd dat we niets gewonnen hadden (ze geloofde mij dan ook niet toen ik belde). Ik heb de prijs voor ons beiden in ontvangst genomen.

Na de prijsuitreiking liep het Zegerplaza leeg. Ondanks dat het nog geen 17:00 uur was, ging iedereen daarna weg. Het voordeel daarvan is dat iedereen ook op tijd kon beginnen met opruimen. Toen ik wegging zat alleen Alan Dunn nog te demonstreren voor zijn fans, en hij nam er rustig de tijd voor om de beeldschone vlinder af te maken. Een mooi beeld zo tussen de opruimende standhouders.