De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste taarten

Maak je zelf!

Kenwood Patissier MX

De favoriet van menig forummer van DeLeuksteTaarten.nl: de ‘Kennie’! Een pracht op het aanrecht, hier besproken door Mascha

De Kenwood Pattisier is een keukenmachine met 4 liter mengkom, K-klopper, deeghaak en ballongarde. Met zijn volledig metlaten behuizing verkrijgbaar in o.a. rood, creme, wit, roze, oranje en chroom. Vermogen: 400 Watt. Koosnaampje: Kennie

Pluspunten:
Allereerst is een groot voordeel natuurlijk dat je niet met een handmixer in je hand staat. Vooral omdat bij zowel biscuit als botercreme lang gemixt moet worden is dit absoluut een pluspunt.
In vergelijking met goedkope, plastic handmixers met een standaard en kom erbij is hij veel krachtiger, en vooral veel steviger, hij heeft een metalen behuizing, en ook de deeghaken zijn zeer robuust.
Hij kan vrij kleine hoeveelheden goed mixen, omdat de kom aan de onderkant smal is. En ook komt hij behoorlijk goed langs de randen en onderkant (soms is het nodig met het mixen van harde boter om 1 keer schrapen tussendoor, maar dat is met biscuitmix niet eens nodig).

Hij is stiller dan de handmixer die ik hiervoor had, al moet je wel je stem verheffen als je er naast staat, hij maakt een mooi brommend geluid, en zeker in een aparte keuken heb je geen last van lawaai.
Het schoonmaken vind ik ook redelijk makkelijk (zonder afwasmachine). Er zitten niet veel hoekjes of gleufjes in, behalve dan de ballongarde, die is wat lastiger, maar ook prima schoon te krijgen als je meteen na het mixen even met een warm sopje en een sponsje afwast.
En dan en zeer belangrijk voordeel: de prijs is natuurlijk gunstig, als je hem vergelijkt met z’n toch wel veel lijkende achterneef, Kitchenaid, is het voor ongeveer de helft van de prijs een goede deal.
Verder vind ik het uiterlijk super. Hij staat prachtig op het aanrecht! Ondanks z’n omvang is het geen lomp ding.

Minputen:
Dan kom je meteen op een minpuntje, want ‘Kennie’ is zo zwaar dat je hem niet zo makkelijk voor gebruik uit een kastje kan halen. Hij is heeft ook wel een behoorlijk formaat, dus wat ruimte heeft hij wel nodig. Maar zo’n pronkstuk mag ook zichtbaar zijn natuurlijk
Een ander nadeel kan zijn dat er nog (flink) wat botercreme in de ballongarde achterblijft na het mixen. Wat ik dan doe is eerst de kom leegschrapen (met een pannenlikker), en daarna terugzetten en weer de mixer even aanzetten. Dan slaat hij alles weer uit de garde in de kom, en dan kan je het daar uithalen met je pannenlikker, zo gaat er niets verloren.
Verder is het misschien jammer dat hij weinig extra’s heeft, voor mensen die een echte veelzijdige keukenmachine willen is hij wellicht minder geschikt.
Als minpuntje wil ik toch ook nog even de prijs noemen, want al is hij veel goedkoper dan de Kitchenaid, het blijft een hele uitgave voor een mixer. Maar wel elke cent waard. Vooral voor de wat actievere baksters.