De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste taarten

Maak je zelf!

Kitchenaid Artisan KSM 150

Bien bespreekt hier één van de keukendromen van menig taartenbakker/ster!

De Kitchenaid, door sommigen Kitty genoemd, is een keukenmachine met 4,8 liter mengkom, platte menghaak, draadgarde en kneedhaak. Hij is vervaardigd uit solide metaal dus duurzaam. Prijs vanaf € 369,00 en in alle denkbare kleuren leverbaar. Het vermogen is 300 watt.

Pluspunten:
Niet meer 10 minuten met een mixer in je hand staan, dat is toch wel het grootste pluspunt, terwijl de machine staat te mixen heb je tijd om andere dingen voor te bereiden.
Ondanks zijn 300 watt is ie ontzettend krachtig en kan ie ook marsepein kneden. Natuurlijk is ie niet geruisloos, maar herrie maakt ie niet. Verders is ie natuurlijk ontzettend stabiel. Biscuitmix komt er heel mooi gemixt uit en sommige zullen het verschil zeker merken met hoe hoog het kapsel uit de oven komt. En waar we allemaal een hekel aan hebben… het schoonmaken… is ook een eitje. De mengkom kan in de vaatwasser en de platte menghaak en kneedhaak ook, draadgarde moet je helaas met de hand afwassen. Maar doe water in de mengkom en laat hem nog even schoondraaien, dat scheelt een hoop.
Zijn duurzaamheid is natuurlijk ook een groot pluspunt, er zijn geen plastic dingen die kunnen afbreken, behalve dan het zogenaamde spatscherm, die is wel van plastic, maar die breekt ook niet gelijk als je hem laat vallen. En… laatste pluspunt… hij staat schitterend in je keuken, welke kleur je ook kiest!

Minpunten:
Ondanks dat deze machine door velen de hemel in wordt geprezen heb ik toch wat minpuntjes.
De gebruikswijzing is heel beknopt, je moet alles een beetje zelf uitvinden qua gebruik van haken. Kleine hoeveelheden mixen is ie geen ster in. Botercreme mixen doet ie goed, maar je moet halverwege wel een keer stoppen en de boel van de wanden schrapen en ook helemaal onderin, maar uiteindelijk heb je heerlijk gemixte botercreme.
Maar de twee grootste minpunten waar ik gelijk tegenaan liep bij het eerste gebruik met biscuitmix. Er blijft veel mix in de draadgarde hangen als je klaar bent, zonde maar dan kom je gelijk bij het tweede minpunt, om een haak of de garde te verwijderen, moet je hem vastpakken en omhoog duwen en een slag draaien, dus zit je helemaal onder want de garde zit immers vol met mix (zelfs nadat je al het meeste eraf hebt geprobeerd te halen, want mix weggooien is natuurlijk zonde!). Gelukkig heb ik daar al wat op gevonden en dat heb je hierboven al kunnen lezen. Even water in de kom, drupje afwasmiddel en draaien maar! Bij de pluspunten heb ik ook het marsepein kneden genoemd, is een pluspunt, maar je moet er wel bijblijven en af en toe de marsepein een beetje terugduwen.