De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste taarten

Maak je zelf!

MjamTaart!

Een review van Emmy over ‘het vakblad voor lekkerbekken die proeven met hun ogen’; MjamTaart!

MjamTaart! is een tijdschrift voor taartdecorerend Nederland, een erg vrolijk uitziend blad dat uitnodigt om gekocht te worden. Al mogen we dit blad niet zomaar een tijdschrift noemen, het blad dat 4 keer per jaar uitkomt, bedraagt gemiddeld 58 pagina’s, is Nederlands geschreven en staat boordevol leuke en leerzame info. Het is echt een blad om telkens weer naar uit te kijken, voorzien van leuke interviews met medebakkers/-sters, reviews over producten gerelateerd aan taart en lekkere recepten om zelf uit te proberen. Er staan regelmatig leuke prijsvragen in, waarbij het zeker loont er aan mee te doen.

De leuke howto’s van taarten en boetseersels zijn voor een ieder erg goed te volgen, ook de beginner heeft hier zeker wat aan. Voor veel howto’s heb je maar weinig tools nodig en anders is het wel op te lossen met huis-. tuin-, en keukenmateriaal. Ook staat er altijd vermeld waar je een bepaald artikel te verkrijgen is, bijv. bij een mooie bloemuitsteker gebruikt in een how-to.

MjamTaart! is zowel voor de beginnende als voor de gevorderde decorateur erg geschikt als inspiratie, met leuke howto’s en heerlijke recepten. Er staan uitgebreide projecten in zoals mooie stapeltaarten, maar ook boetseersels of voorbeelden hoe je cupcakes kunt versieren in een leuk thema. Dit alles wordt erg duidelijk uitgelegd met behulp van goed leesbare tekst en heldere stap-voor-stap foto’s.
Je kunt het tijdschrift ondanks de stevige kaft goed plat leggen zodat je eruit kunt werken. Wel moet je uitkijken met vette vingers, vet trekt er makkelijk in.

Toen ik de eerste keer kennis maakte met MjamTaart! was ik een echte beginner. Nu vier ‘MjamTaarten’ verder ben ik nog net zo enthousiast over dit blad. Ik heb er veel inspiratie uit gehaald en er zeker het nodige van geleerd, zo maakte ik mijn eerste strik vanaf een voorbeeld uit hun herfst editie.
Ik raad dan ook iedereen aan om een abonnement te nemen op MjamTaart!, het is echt de moeite waard.

Voor meer informatie, kijk op Mjamtaart.com MjamTaart! Is zowel in abonnementsvorm als los te verkrijgen.