De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste taarten

Maak je zelf!

Quigg keukenmachine

Deze review is geschreven door Willemijn
Omdat ik zo enthousiast ben over mijn keukenmachine, leek het me wel leuk om hier een recensie over te schrijven zodat anderen hier wellicht ook wat aan hebben. Bij dezen dus!

Het product

Het apparaat vind ik er mooi uitzien, persoonlijk zelfs mooier dan sommige Kenwood modellen die ik in de winkel heb gezien. Hij voelt erg robuust aan, staat stevig op zijn pootjes en zelfs bij de hoogste stand wiebelt hij totaal niet. De machine heeft zeven snelheden en een aparte pulse stand voor de blender. Er zit een grote mengkom bij (5 liter!) met een spatdeksel met opening zodat je tijdens het mixen ook nog ingrediënten toe kunt voegen.

Het gebruik

Hij mixt érg luchtig, ik had voor mijn eerste taart zelfs een beetje beslag over. Ook hoef ik niet van tevoren de ingrediënten ‘voor te mixen’, hij pakt alles goed mee. Hierbij moet ik wel zeggen dat ik tot nu toe alleen nog maar het beslag voor een 20 cm blik heb gemaakt en nog niet kleiner. Bij een ‘gewone’ cake met kant-en-klare mix moest ik wel een klein randje met een spatel toevoegen aan het beslag, maar dit was dan ook een vrij kleine hoeveelheid.

Het kneden en kleuren van marsepein heb ik nog niet geprobeerd, maar ik ben bang dat dit te zwaar is voor deze machine. Ik vraag mij echter af of dit wel met een andere keukenmachine mogelijk is want ik lees veel dat mensen dit toch met de hand blijven doen, ondanks het hebben van een (merk) keukenmachine.

Verder zitten er een garde, vlinder en deeghaak bij, plus een glazen blender die je bovenop kunt plaatsen waarmee smoothies e.d. kunt maken. Aan de voorkant zit ook nog een aansluitpunt voor een gehaktmolen o.i.d., maar ik heb nog niet ontdekt waar je aanvullende onderdelen kunt kopen.

Conclusie

Pluspunten:
- mooi uiterlijk, voelt ook robuust aan. Behuizing is van metaal en stevig kunststof (klepjes e.d.).
- hij staat stevig op zijn poten, geen gewiebel.
- hij mixt erg luchtig.
- er zitten zeven standen op.
- gebruikersgemak is goed: je kunt de kop makkelijk omhoog en omlaag doen, ook het losmaken van de menghaken gaat makkelijk.
- de prijs: de folderprijs voor deze machine was €149,-, maar afgeprijsd (laatste exemplaren) kostte de machine slechts €100,-
- 3 jaar garantie. De Aldi staat erom bekend goed om te gaan met garantie.

Minpunten:
- hij maakt lawaai (maar dit kan ik niet vergelijken met andere merken).
- het is geen ‘merk’.
- het is niet duidelijk waar je aanvullende onderdelen kunt kopen.
- bij hele kleine hoeveelheden moet je het ‘randje’ even zelf met een spatel toevoegen aan de mix zodat ie ‘t wel pakt, maar volgens mij is dit bij vergelijkbare (merk)machines ook het geval.

Hieronder nog zoals beloofd een filmpje van mijn keukenmachine in actie. Ik heb voor het gemak de hele cyclus gefilmd, maar gelukkig kun je wel gewoon doorspoelen.
Dit filmpje heb ik gemaakt om een idee te geven van de herrie die het apparaat maakt. Ik kan het natuurlijk niet vergelijken met een andere keukenmachine, maar ik vind ‘m niet zóveel lawaai maken dat ik er gillend gek van word. Maar goed, het feit dat dit ding nu voor mij het werk doet i.p.v. dat ik mijn vriend iedere keer moet vragen of hij het met de handmixer wil doen (mijn polsen zijn helaas te zwak om dat zelf te kunnen) maakt voor mij al veel goed!