De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste taarten

Maak je zelf!

Taart & Trends 2010 vrijdag

Niet gehinderd door enige taartkennis vertelt Rob J. (Rob wie? klik ) ons over zijn eerste ervaring met Taart & Trends, vrijdag 8 oktober 2010…..

Alhoewel er absoluut zeker beurzen zijn die mijn interesse doen prikkelen, ben ik nu niet bepaald het type dat staat te trappelen van ongeduld om de beursvloer te mogen betreden. Integendeel.
Auto- en motorbeurzen, fotobeurzen, muziekbeurs…ja wel, zelfs de huishoudbeurs, ik heb ze gezien, geproefd en vervloekt, want ik heb een chronische aversie tegen mensenmassa’s in relatief kleine omgevingen, de bijbehorende opstoppingen, het geduw, getrek plus dat eeuwige geslenter en het gesleur met goedbedoelde onzingadgets.
Dat ik thans aan dit rijtje een taartenbeurs kan toevoegen berust geheel op toeval. Het is een passend vervolg op mijn eerste forumervaring, maar onder andere omstandigheden was ik hoogstwaarschijnlijk never nooit naar Hilversum gekomen.

De weg naar Dudok was feitelijk kinderlijk eenvoudig te vinden. Even googlen en/of TomTom instellen en je rijdt er nagenoeg blindelings naartoe. Het bijbehorende parkeerterrein was rond een uur of drie weliswaar helemaal vol, maar ach…..wie niet te beroerd was om een paar meter meer te lopen kon zijn heilige koe een kleine tweehonderd verderop in alle rust laten grazen. Een groot voordeel van Dudok is absoluut het nabijgelegen station.
Aangezien ik reeds in het bezit was van een toegangsbewijs kan ik geen zinnig woord reppen over wachttijden, kassaservice, plattegrond etc alhoewel het mij bij aankomst niet was ontgaan dat er bij de kassa een rij tot buiten op de stoep stond.

Het eerste wat mij bij het betreden van de hal opviel was dat ik niet meteen door een soort van taartgevoel gepakt werd. Integendeel, het had net zo goed een beurs voor autobandventieldopjes, of de jaarlijkse rommelmarkt in de sporthal van het wonderschone Driebergen-Rijsenburg kunnen zijn geweest.
Niet dat ik per direct bevangen diende te worden door de geuren van de aanwezige zoet- en zaligheden, maar ik verwachte wel dat ik bij binnenkomst op dezelfde wijze gepakt word zoals toen ik mijn eerste MjamTaart in handen kreeg.
Het is de uitstraling waar absoluut op zeker nog wel de nodige winst te behalen valt.

De aaneenschakeling van dakloze marktkramen komt de toch al ietwat naargeestige sporthalsfeer nu niet bepaald ten goede. Sterker, het benadrukt het alleen maar. Persoonlijk zou ik er dan ook voor kiezen om ze van een daktentje te voorzien , waardoor er binnen iedere kraam een persoonlijke sfeer gecreëerd kan worden. En geloof me, op basis van eenvoud kan je daar een heel eind mee komen.
Als ik dan toch al zo vrij mag zijn, dan maak ik graag van de gelegenheid gebruik om op te merken dat ook de wijze van opstelling van de kramen zijn invloed op mijn eerste indruk heeft gehad. Vanuit binnenkomst bekeken, stond alles verticaal opgesteld waardoor het geheel een nogal opgepropte indruk maakte. Door alles in een horizontale lijn op te stellen, speel je niet alleen met de ruimtewerking, maar creëer je vooral overzichtelijkheid en het geeft bovendien meer sfeer bij binnenkomst.

Het opvallende van deze beurs vond ik de bezoekers, die werkelijk waar uit alle lagen van de bevolking voortkomen. Jong, oud, dik, dun, groot, klein, allochtoon, kakkers, dijkers, pleiners en niet alleen maar vrouwen edoch ook zeer zeker mannen…..je kan het zo gek niet bedenken of ik kwam het op de beurs wel tegen.
Niet dat ik het tot voordien voor onmogelijk had gehouden, maar had simpelweg niet verwacht om het ineens zo massaal tegen te komen. Reeds voor het betreden van Dudok zag ik wijzende vingers, aanstotende elleboogjes van “Kijk, daar gaattie…” en de stilzwijgende vragende blik van “Issie het nou wel of issie het nou niet?”
Binnen niet veel anders, alhoewel de stilzwijgende vraag daar ook verbaal tot uiting werd gebracht, maar er waren er genoeg die voor het directe contact gingen en zich even kwamen voorstellen. Alvorens naar de Mjam-stand te gaan, heb ik eerst een rondje beurs gemaakt om een indruk te krijgen van wat er hier nu feitelijk te halen viel. En om eerlijk te zijn, na het eerste gangpad doorgeworsteld te zijn wist ik het eigenlijk allemaal wel. Het zal een ieder dan ook niet doen verbazen dat ik nergens stil ben blijven staan om iets te vragen en derhalve weinig zinnigs kan zeggen over de klantvriendelijkheid cq benadering van de diverse standhouders, maar aan hetgeen ik gezien dan wel gehoord heb – ben uiteindelijk drie keer over de beurs geweest – kan zonder meer het predicaat “ruim voldoende” worden geplakt.

Het is mij die vrijdag allesbehalve tegengevallen. Leuk om het mee te mogen maken en zo nu een dan een blik achter de schermen te mogen werpen, want mijn meeste respect en waardering gaat onmiskenbaar uit naar de organisatie van dit evenement. Vanzelfsprekend is er altijd wel iets wat niet goed verloopt, of voor absolute verbetering vatbaar is, maar waar is dat niet….toch?
Kortom, T&T heeft de potentie om uit te groeien tot één van de smaakmakendste evenementen onzer monarchie

Hiernaast een foto van de lege beursvloer na een drukke eerste dag Taart & Trends
Website Taart & Trends