De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste taarten

Maak je zelf!

The Green Book, Tal Tsafrir’s cakes

Een review van ‘The Green book, Tal Tsafrir’s cakes’ door Petra, beter bekend als Lune.

Al bij het zien van dit boek denk je ….....ik wil het!!
Kleurige vrolijke voorkant met een superleuk geboetseerd meisje erop, afgewerkt met een leuke originele strik.
Dan ga je bladeren en ook de inhoud stelt niet teleur.

Het boek

Als eerste worden de termen Sugarpaste en Modelingpaste uitgelegd en waarvoor je welke paste kan gebruiken. In de daarop volgende pagina’s wordt stap voor stap het bekleden van een taart uitgelegd, met duidelijke tekst, maar met een miniem aantal foto’s. Het volgende hoofdstuk is gewijd aan lijm, eetbare en oneetbare versteviging van de boetseersels.
Dan volgt er, heel origineel, een hoofdstuk met “tips” en “pointers” gegeven door een haar- en make-upstylist.
Tot slot, voordat we bij de daadwerkelijke taarten aankomen een hoofdstuk gewijd aan gezichtsuitdrukkingen en hoe je met kleine wijzigingen een heel ander gezicht krijgt.

Na deze inleidingen volgen de taarten, 15 stuks in het totaal.
De taarten zelf zijn vrij simpel gedecoreerd, maar dat maken de grappige poppetjes die erop staan dubbel en dwars goed. Het is duidelijk dat de hoofdrol in dit boek naar het boetseren gaat.
Tal Tsafrir maakt een aantal keer gebruik van sprinkels en alhoewel ik daar zelf geen fan van ben staat het bij deze taarten dan weer erg leuk (vooral het schaap met sprinklers vind ik super)
Er wordt goed uitgelegd wat er gebruikt wordt en hoe er geboetseerd wordt, met foto’s erbij, maar ook hier; niet al te veel foto’s, veelal tekst.

Conclusie

Minpunten:
Het boek is een paperback, dus blijft niet openliggen bij de bladzijde die je wilt lezen. Dit kan erg onhandig zijn als je een figuurtje uit het boek wilt boetseren. Ook mis ik soms een paar extra foto’s bij de beschrijvingen. Doordat het in het Engels is weet ik niet alle tools die bedoeld worden

Pluspunten:
Als je het boek doorbladert word je al vrolijk en krijg je zin om te beginnen :D De stap-voor-stap uitleg is veelal erg duidelijk.