De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste taarten

Maak je zelf!

Workshops bij 4theloveofcake.nl

Deze review is geschreven door Sandra
Om een workshop bij Wendy te volgen moet je erg oplettend en razendsnel zijn. Zodra de nieuwe workshop-data + onderwerp namelijk op haar site verschijnen zijn deze binnen een dag volgeboekt. Cursisten komen van heinde en verre om bij deze boetseer-diva de fijne kneepjes van het vak te leren. Aanmelden gaat gemakkelijk via het aanmeldformulier op de site. Binnen een dag weet je of je er bij bent of niet, en waar/hoe laat je in Boskoop mag verschijnen. Wanneer een workshop vol is kun je op de wachtlijst geplaatst worden.

Ik zelf heb inmiddels 14 (!) workshops bij haar gevolgd, en ik vind het nog altijd een feest om naar haar toe te gaan, want ik leer nog altijd nieuwe dingen bij. Van alle 14 workshops heb ik maar 1x gedacht: “dat nooit meer”, en dat was bij de draken-workshop. Deze was behoorlijk pittig en voor mij dus echt een draken-workshop… De leukste workshops waren de kerstvrouw en de 3D apen.

De workshopruimte is geschikt voor 8 cursisten. Hierdoor heb je voldoende bewegingsruimte, wat bij 3D snijden erg handig is. De ruimte verandert regelmatig van kleur. De ene keer roze, dan zwart/wit. En de bekers e.d. worden er mooi bij aangepast! Parkeerruimte is nooit een probleem. Er is ook altijd genoeg te bewonderen in de workshop ruimte. Je bent vaak al een tijd zoet met het bekijken van alle boetseersels en dummies die er staan. Zo af en toe staat er een dichte doos, en dan weet je: dat is voor de Mjam-taart. Het wordt je onmogelijk gemaakt om daar in te gluren helaas..

Dag-workshops starten om 09.30 uur en duren meestal tot een uur of 16.00 uur. Avond workshops van 19.30 uur tot 23.00 uur. Tijdens de workshop is er alle gelegenheid om aan Wendy vragen te stellen, ook als deze niet over de workshop gaan. Op maandag wordt je altijd vriendelijk ontvangen door Ruud, de man van Wendy, en Crumble het schattige hondje. Ruud is vaak ook verantwoordelijk voor het verzorgen van de ingrediënten voor de lunch, die altijd zeer naar smaak is. Vers stokbrood uit de oven, zowel wit als bruin, en een keur aan salades, kaas, worst, etc. en zowel koude als warme dranken. De Pepsi Max verslaving die ik nu heb, heb ik trouwens opgelopen bij Wendy.

Na de workshop kan er geshopt worden. Er is altijd voldoende keuze. Fondant, cake mix e.d. is er genoeg in voorraad. Mocht dat niet zo zijn dan is er altijd een mogelijkheid dat het besteld wordt voor je.

Wendy creëert tijdens haar workshops altijd een relaxte sfeer. Naar mijn idee voelt iedere cursist zich tijdens zo’n dag prettig in de groep, en dat is toch een hele prestatie, want je zit met veel verschillende persoonlijkheden samen. Maar buiten de goede sfeer leer je ook veel. Je krijgt veel tips & tricks, en gaat met een mooi resultaat naar huis. Ik kan het daarom iedereen aanraden. Ik zie er naar uit om workshop nummer 15 te gaan volgen. Helaas heb ik dit keer mis gegrepen bij het inschrijven en sta ik op de wachtlijst voor de barok dame en prinses met kikker…..

Eindconclusie: de workshop krijgt van mij een dikke 8, het hoogste cijfer dat er gehaald kan worden.