De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste taarten

Maak je zelf!

Workshops bij Deleukstetaarten.nl

Een review over de workshops bij Marianne (links) en Mirjam, geschreven door Gerlinde

Via de site workshops.deleukstetaarten.nl ben ik in aanraking gekomen met het taartenvirus.
Je kunt er kiezen uit veel verschillende workshops. Eenmaal gekozen ga je naar het inschrijfformulier om jezelf aan te melden. Je krijgt vaak dezelfde dag nog en anders de dag erna een bevestiging terug voor de workshop. Daarin staat duidelijk vermeld wat je moet aanbetalen, wanneer de workshop is en het adres van de locatie.

Dan is het eindelijk zover en mag je je gereserveerde workshop gaan volgen.
De locatie in ‘s-Gravenzande is goed te vinden. Er staat duidelijk op de site vermeld dat deze niet in het centrum is. Wat ook ideaal is voor mensen die met het openbaar vervoer komen is dat ze, indien nodig, opgehaald kunnen worden bij de bushalte.

Ik zelf woon dichtbij en kwam met de auto. Een aantal maanden geleden zijn er mooie parkeerplaatsen gemaakt, zodat er voldoende ruimte is om te parkeren.
De workshopruimte is achter het woonhuis. Een mooie ruimte waar je zowel taarten kunt leren maken als producten aan kunt schaffen.

De ruimte waar de workshops plaats vinden is een lichte mooie ruimte.
Voorin de workshopruimte is het gedeelte waar allemaal leuke uitstekers, kleurtjes, tooltjes en mixen te koop zijn. Er staat een grote tafel waar je met gemak met 6 personen een workshop kunt volgen. De ruimte is van alle gemakken voorzien, een keuken, koelkast, kast met prachtige boeken waar je eventueel inspiratie uit kan halen.

De workshops worden gegeven door Marianne en Mirjam.
Ik heb bij beide dames meerdere workshops met veel plezier gevolgd.
Na het voorstellen beginnen ze met de workshop. Allereerst natuurlijk de uitleg van wat er bij die workshop gemaakt gaat worden.
Het is altijd mogelijk je idee of vraag voor te leggen. Daarna ga je zelf aan de slag. Waar nodig wordt je geholpen. Heb je even geen inspiratie, dan weten zij altijd wel iets leuks te bedenken. Stel dat je een workshop stapeltaarten aan het doen bent, maar je wilt iets weten over een hele andere techniek, dan is daar altijd ruimte voor.
Er worden goede tips en adviezen gegeven. Alle benodigde materialen en tooltjes zijn aanwezig. Je mag zelf bepalen welke uitstekers je gebruikt. Legio mogelijkheden dus.

Natuurlijk krijg je ook een lekker kopje koffie of thee, altijd met iets lekkers erbij. Doe je een dag workshop dan staat er een lekkere lunch klaar met verschillende dranken.
Dit is allemaal inbegrepen bij de workshop. Je hoeft ook geen materialen of biscuits mee te nemen, overal wordt voor gezorgd.

Na de workshop is er altijd gelegenheid om producten of een complete start- en basisset aan te schaffen.
Er is ook een mogelijkheid om op afspraak bestelde producten op te halen.

Conclusie

Eigen mening: Naar mijn mening krijgt deze workshop op alle punten de hoogste score.
Zowel Marianne als Mirjam geven op een leuke, ongedwongen, manier les. Er is ruimte om vragen te stellen, ze helpen je aan leuke ideeën en leren je op een duidelijke manier hoe alles moet.

Foto hiernaast gemaakt door Junglefrog
Inmiddels zijn de workshops verhuisd naar de winkel in Naaldwijk. Kijk voor meer informatie op de website