De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste taarten

Maak je zelf!

Workshops bij Taartopmaat.nl

Kirsten vertelt ons haar ervaring met de workshops en cursussen van Taartopmaat, verbonden aan DeLeukstetaartenShop

Drie jaar geleden heb ik op de site www.taartopmaat.nl een taart voor mijn zoontje besteld. Diep onder de indruk was ik, maar Inge (die toen nog taarten op bestelling maakte) wist mij te vertellen dat ik dat kon leren tijdens een workshop. Niet echt overtuigd dat ik ook zoiets moois zou kunnen maken heb ik mij toen opgegeven voor mijn eerste workshop. Velen zouden nog volgen, eerst nog in de garage naast het huis, later in de mooie workshopruimte in Wormer.

Op de site van www.taartopmaat.nl kun je je opgeven voor verschillende workshops, cursussen, Wilton Courses en PME Professional Courses. Heb je eenmaal een keuze gemaakt wat je zou willen doen, dan kun je je inschrijven. Je kunt dan meestal kiezen uit verschillende data en er staat ook al meteen aangegeven of een workshop of cursus al vol zit. Je kunt je trouwens altijd op een wachtlijst laten plaatsen als dit gebeurt; mocht er dan een plekje vrijkomen dan kun je de workshop of cursus alsnog volgen.

Als je je ingeschreven hebt, krijg je een mailtje ter bevestiging met daarin de gegevens voor de (aan)betaling en de contactgegevens. Ongeveer een week voordat de workshop of cursus plaatsvindt krijg je nog een mailtje met daarin nogmaals de contact gegevens en de verdere details (zoals bijvoorbeeld wat je eventueel mee moet nemen naar de les).

En dan mag je eindelijk!! Weken kijk je er naar uit en dan sta je ineens in de mooie, ruime workshopruimte in Wormer. Deze is prima te bereiken, op de site staan verschillende routes beschreven en ook hoe je moet lopen vanaf het station Wormerveer (ongeveer 10-15 minuten). Er is voldoende parkeergelegenheid voor het pand.

Je kunt al vanaf een half uur voor aanvang terecht in de shop, lekker even rondneuzen. Als je wilt kun je zelfs al van tevoren een bestelling plaatsen (wel even een dagje eerder doen) en die dan afrekenen en meenemen. Er staat een koffie/theemachine waar je onbeperkt gebruik van mag maken, limonade is ook aanwezig en er staat altijd iets lekkers klaar voor bij de koffie/thee!

De workshopruimte is ruim opgezet en van alle gemakken voorzien. Er staan drie grote tafels waar de cursisten aan plaats nemen en één grote tafels waaraan de workshop/curusleidster haar uitleg geeft.

De cursus Pussy DeLuxe werd in vier avonden gegeven door Mireille en Beate. De eerste les hebben ze verteld wat we in die vier avonden allemaal gingen doen. Elke les werd begonnen met het uitleggen van de technieken die we die avond gingen gebruiken. Als je daar al ervaring mee had dan kon je meteen beginnen en anders kon je naar de uitleg luisteren en kijken. Gedurende de hele les kun je terecht bij de curusleidsters met al je vragen; zelfs vragen over iets anders dan de cursus worden beantwoord. En mocht je even geen inspiratie hebben of twijfels hebben over bijvoorbeeld de kleuren, dan hebben ze altijd goede tips en/of adviezen. Verder mag je gebruik maken van alle tooltjes, kleurtjes, uitstekers etc die aanwezig zijn. En mocht je nou tijdens de les een leuk tooltje ontdekken of een mooie kleur zien, dan kun je die meteen kopen in de shop…..

Ik vond de workshop Pussy Deluxe ontzettend leuk om te volgen en zeker de moeite waard! Het cijfer wat ik ervoor zou geven is een 8 (op een schaal van 1-8, waarbij 8 dus het hoogste is). Mireille en Beate geven op een leuke, enthousiaste manier les. Ze hebben erg veel verstand van het taart maken en willen dit graag delen met de cursisten. Ik heb weer allerlei dingen erbij geleerd en het was supergezellig.

Al met al een cursus die ik iedereen kan aanraden (maar dat kan ik alle workshops/cursussen die bij Taartopmaat gegeven worden).

In 2013 maakte Taartopmaat bekend te gaan stoppen met workshops voor particulieren. Per oktober 2013 zullen zij verder gaan als opleidingsinstituut voor zakelijke klanten.