De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste taarten

Maak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

Sneakertje

Sneakertjes van JEM

Lieselotte van Lilo Taart plaatste deze howto op het forum in de rubriek Sjablonen, Patronen & Howto's omdat de beschrijving die er bij zit erg beknopt is.

Begin met het uitsteken van de zool (zo dik als maar lukt met de uitsteker) en de zoolrand. Als je twee sneakertjes wilt maken draai dan een uitgestoken zool om, zodat je een linker- en een rechter-sneaker krijgt straks… Als de uitgestoken delen niet vanzelf uit de uitstekers komen even helpen met een naald (op een plekje waar je later niks van ziet)

Lijm de zoolrand op de zool, zorg dat de rand aan de voorkant sluit, daar komt straks toch nog een randje omheen.

Laat dit een aantal uren of een nachtje drogen. Beter niet toch proberen lekker snel in een keer door te werken, zorgt alleen maar voor frustratie (leert de ervaring :D)

Steek het bovendeel van het sneakertje uit, niet al te dik, want dan krijg je de vetergaatjes niet zo goed eruit. Maak de gaatjes leeg mbv een prikkertje en zorg dat de gaatjes mooi glad en rond zijn, eventueel met het steeltje van een penseel oid nog een beetje ruimer maken, dat is straks handig als je het vetertje erdoor wilt peuteren…

Lijm het bovendeel in de zoolrand, zorg dat deze er symmetrisch inkomt.

Steek de tong en het halfronde stootrandje uit. De laatste vrij dun, dat werkt makkelijker. Leg een opgevouwen stukje keukenpapier of een stukje spons onderin het schoentje om de tong straks op zijn plek te houden.

Lijm eerst de tong voorzichtig voorin, zorg dat de randjes aan de voorkant achter het bovendeel van het sneakertje komen.

Lijm nu het stootrandje voorzichtig op de tong. Laat het aan de rand met de zoolrand aansluiten en zorg dat het achter het bovendeel van het sneakertje komt.

Steek het stootrandje met het relief uit en lijm dit voor op het schoentje, zodanig dat het alle randjes afwerkt.

Maak veters met de sugargun. Ik heb de fondant verstevigd met een klein beetje tylose. Dit helpt tegen het breken van de vetertjes, maar het komt wel moelijker uit de sugargun. Evt de fondant even verwarmen in de magnetron…
Rijg de vetertjes voorzichtig door de gaatjes. Doe dit het liefst als de fondant nog wat zacht is, en je de tong en het bovendeel van het schoentje nog een beetje bij elkaar weg kan duwen.
Stop hierna nog een stukje keukenpapier in het sneakertje om het goed in vorm te laten drogen.

Als het droog is zien ze er ongeveer zo uit: