De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste taarten

Maak je zelf!

Cupcake boeket

Geef eens een lekker boeketje!

Een howto van Marlies (CakeDelicious).

Benodigdheden:

 • Mini cupcakes (ik heb er nu 12 gebruikt)
 • Botercrème (in een spuitzak met spuitmondje 2D van Wilton)
 • Cocktailprikkers
 • Krammen (verkrijgbaar bij een tuincentrum)
 • Steekschuim (half blok)
 • Potje van 10 cm doorsnede
 • Aardappelschilmesje
 • Sisal (verkrijgbaar bij een tuincentrum, in diverse kleuren)

Neem een half blok steekschuim en zet het potje er ondersteboven op. Druk het potje iets aan zodat je een afdruk krijgt in je steekschuim.
Zo zie je precies waar je je steekschuim af kunt snijden met het mesje. Duw hem daarna in het potje en zorg ervoor dat het goed vast zit.

Snijd het steekschuim af zodat je een soort bolletje op het potje hebt. Dit hoeft niet heel netjes want je ziet het straks toch niet meer.

Bedek het steekschuim met het sisal en zet het met krammen vast.

Steek vervolgens de cocktailprikkers erin. Twee per cakeje zodat het cakeje niet kan gaan draaien. Zorg voor een mooie verdeling. Dit kan je van te voren op je werkblad bepalen door je cakejes neer te zetten zoals je ze op het potje wilt hebben.

Spuit nu de botercrème op de cakejes. Begin in het midden er spuit een ster. Ik laat het nu even los zien op de foto maar het is de bedoeling dat je hem in een keer spuit. Als je de ster hebt gespoten draai je, met de klok mee, om je ster heen totdat je helemaal rond bent.

Steek met een cocktailprikker twee gaatjes onderin het cakeje en zet hem vast aan de prikkers op het potje. Begin bovenaan en werk zo verder naar beneden.

Als alle cakejes erop zitten kan je heel voorzichtig het sisal wat los trekken voor een speels effect.

Tips

 • Varieer met kleuren en smaken, wees creatief.
 • Wil je het potje makkelijk kunnen vervoeren zorg dan dat je de steekschuim makkelijk los kan halen zodat je het in twee delen kan vervoeren (ofwel de steekschuim met cupcakes plat in een doos leggen bijvoorbeeld en het potje los meenemen).

Spuitmondje 2D van Wilton is gewoon extra te bestellen bij de webshop, let wel op dat deze op een groter koppelstuk gaat dus vergeet die niet mee te bestellen.

Voor een tweekleuren effect zorg je ervoor dat je een lichte kleur botercrème hebt in dit geval roze. Voordat ik de crème in de spuitzak doe neem ik wat kleurstof op een cocktailprikker en doe dit aan de binnenkant van de spuitzak. Daarna de botercrème erin en je kan gelijk aan de slag.

Ook heb ik een test gedaan met spuitmondje 106 om dropflowers te maken. Hiermee maak je ook leuke rozetjes alleen persoonlijk vind ik ze niet groot genoeg voor op de mini cupcakes. Wel een heel leuk effect, een om te onthouden.

 • Recept voor de cakejes is van Nigella Lawson en de botercrème is van Joanna Farrow. Beide recepten zijn te vinden op het forum onder het kopje recepten.
 • Je kan de cakejes natuurlijk dichter op elkaar doen of een kleiner potje gebruiken. Gebruik je eigen creativiteit.