De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste taarten

Maak je zelf!

Halloweenspookjes

Maak leuke halloweenspookjes!

Alle ingrediënten zijn te verkrijgen in de webshop!

Recept voor ca. 10 stuks

Benodigdheden
muffins of kleine cakejes
ca. 450 gram botercrème
ca. 400 gram uitrolbare fondant

  • Maak of koop kleine cakejes of muffins (Normaal cupmaatje, als je echt minicakejes maakt kun je er ca. 30 maken met dit recept)
  • Maak ca. 450 gram botercreme, dit kan met FunCakes mix voor botercrème -> verhouding 150 gram botercrèmemix, 150 ml. water en 190 gram (room)boter.
    Tip: (restjes) botercrème kun je prima invriezen! Het blijft 4 weken houdbaar in de vriezer.
  • Neem ca. 400 gram uitrolbare fondant. Rol dit uit op je werkblad (dikte ca 3 mm), steek hieruit rondjes van ca. 10 cm doorsnee, bij voorkeur met een steker met een schulprandje. Heb je niet zo’n grote uitsteker? Laat dan je fondant dikker, steek met een bloemvormpje de fondant uit en rol het daarná in alle richtingen uit tot ca. 10 cm doorsnee, of vorm het geheel met je handen.
  • Op de cakejes spuit je een puntige bol botercreme* met behulp van een spuitzak (of m.b.v. 2 lepels of een kleine ijslepel). Daaroverheen drapeer je de rolfondant, vorm het zo dat je spookje een beetje hoog blijft, dus even met je handen helpen. Met behulp van bijv. de achterkant van een kwastje of een bolvormig stokje maak je mond en oogjes in het spookje.

*Tip: Je kunt de botercrème na het opspuiten ook eerst even laten opstijven in de koelkast om daarna makkelijker verder te verwerken

Veel plezier!