De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste taarten

Maak je zelf!

Minitaartjes

Hoe maak je leuke minitaartjes van halve bolletjes?

Een howto van Lonneke (Lonnes' workshops taarten, icing, cupcakes & koekjes).

Benodigdheden:

  • de cakejes gebakken in een bakvorm voor halve bolletjes (doorsnede 7 cm)
  • deegroller(tje)
  • fondant (of marsepein)
  • botercreme/ jam/ alle andere smeerbare broodbeleg zonder klontjes

  • twee gladde of gekartelde uitstekers van ongeveer 10,5 en iets meer dan 7 cm doorsnede

Smeer je cakeje in met iets om de fondant vast te plakken, ik heb witte chocoladepasta gebruikt.

Rol je fondant dun uit en steek met de grootste uitsteker een cirkel uit.

Leg dit rondje netjes in het midden van je cakeje en strijk de plooitjes glad.

Spreid de fondant eerst zo gelijk mogelijk uit en begin steeds in het midden van het uitstaande deel van het plooitje met gladstrijken/ vastplakken.

Als het bolletje strak bekleed is kun je met de kleinere steker de overtollige randjes wegsnijden.

Je bolletje is nu klaar om te versieren als………