De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste taarten

Maak je zelf!

Pinguin zoenen

Leuke traktatie: pinguin negerzoenen!

Deze leuke pinguin negerzoenen zijn gepost door Barbara136 in de rubriek Sjablonen, Patronen en howto's en zijn een aanvulling op de howto van Juf Dorien in dezelfde rubriek.

Om te ‘lijmen’ heb ik petal glue van Jem gebruikt.
Ik heb PME petal cutters gebruikt en het cirkelsetje van Wilton (Wilton cut out rounds) voor juiste hoeveelheid/afmeting.Links naar de webshop:
www.deleukstetaartenshop.nl/pme-5-petal-cutter-set-4
www.deleukstetaartenshop.nl/wilton-cut-outs-round-set-3
Afmetingen cirkel:
1.5 cm
3.5 cm
5.5 cm

.

.

Voor buik en ogen heb ik witte fondant gebruikt en uitgerold met paarse ringen. Uitgestoken met de middelste ring en reepje van de onderkant gesneden. Voor de ogen heb ik de kleinste bloemcutter gebruikt en daarvan twee blaadje tezamen afgesneden. Dit op de zoen geplakt.

Voor de voetjes van de pinguin hetzelfde principe; oranje fondant met paarse ringen uitgerold en de grootste bloemen uitsteker gebruikt. Twee blaadjes apart gesneden en ingekerfd, onder de zoen geplakt.

Voor de vleugels zwarte marsepein met paarse ringen uitgerold, cirkels uitgestoken met de middelste cirkel en door midden gesneden. Aan beide zijden met ronde kant naar voren geplakt en beetje laten ‘overhangen’.

Voor de hoedjes rode en gele marsepein uitgerold met paarse ringen en de grote uitsteekcirkel gebruikt; balletje draaien en vervolgens “de hoedjes” gevormd. Kleine balletjes gerold en met tooltje gaatje ingemaakt en deze op de hoedjes geplakt. Met sugargun ´touwtje´gemaakt van fondant met veel crisco,vervolgens gedraaid en als rand rond hoedje gelegd.

Voor de bekjes oranje fondant uitgerold met paarse ringen en met de cirkel rondjes uitgestoken, balletje van gerold en bekje gevormd.

Tot slot mini zwarte balletjes gerold en met bonetool op witte ogen geplakt, deze ‘gelakt’ met piping gel en met dun kwastje gehighlight (met americolor wit).