De Leukste Taarten: maak je zelf

De leukste taarten

Maak je zelf!

De leukste taarten

Maak je zelf!

Moederdagtaart

Maak de mooiste moederdagtaart!

Bestel alle ingrediënten in de webshop!!

Benodigdheden

Benodigdheden voor hartvorm van ca. 24 cm doorsnee
(andere maten kan ook, dan zelf het recept aanpassen)

Bloemetjes:

  • 500 gram mix voor Royal Icing
  • levensmiddelenkleurstoffen: paars (violet), geel (sunflower) en groen (fern)
  • spuitzak, koppelstuk en spuitmondjes 3, 17, 129, 225, 352
  • Showtassen/plastic mapjes

Voor de taart:

  • Hartvormig bakblik of ronde taart zelf in vorm snijden
  • 330 gram mix voor biscuit
  • 5 eieren op kamertemperatuur (ca. 260 gram)
  • 33 ml. water

Voor het decoreren:

  • vulling naar keuze
  • decorating icing
  • ca. 700 gram (roze) uitrolbare fondant

Voorbereiden:

  • Begin ca. 1 tot 2 dagen van te voren met spuiten van de bloemetjes.
  • Maak de royal icing mix volgens aanwijzingen op het pak (of gebruik 2 eiwitten en 500 gram suikerbakkerspoeder). Klop de mix langzaam ter bevordering van de elasticiteit. ** De icing is klaar als je met de mixgarde/-haak pieken kunt trekken waarvan alleen de uiteinden omkrullen.
  • Kleur ca.¼ van de icing geel en ¼ van de icing paars; Bewaar de kleur die je niet gebruikt in een bakje onder een vochtige schone doek, dat voorkomt uitdrogen.

  • Vul de spuitzak met de paarse icing. Hiervoor doe je eerste het grootste deel van het koppelstuk in een spuitzak, knip de spuitzak op maat zodat het koppelstuk erdoor past, zet het juiste mondje (in dit geval 225) en sluit het dan goed af met het schroefdeel.
  • Vul de spuitzak door de uiteinden om je hand te slaan en zodoende ruimte te creëren. Schuif al het icing naar onder tot het eruit komt.
  • Draai de zak tussen duim en wijsvinger een paar keer om tegen te gaan dat de icing er aan de bovenkant uit kan. Nu kun je met je handpalm druk uitoefenen.
  • Spuit met spuitmondje 225 ca. 90 bloemetjes. Hiervoor zet je het spuitmondje op een plastic mapje, draai je pols iets naar je toe (9 uur) knijp in de zak en draai langzaam je pols naar 12 uur. Stoppen met spuiten (druk loslaten) en de spuitzak recht omhoog optillen. Zo werk je verder tot je het gewenste aantal hebt. Indien nodig maak je tussentijds met een vochtige doek je spuitmondje schoon.
  • Op dezelfde manier spuit je met spuitmondje 129 ca. 60 bloemetjes in geel.
  • Vervolgens vul je de spuitzak met de witte royal icing. Spuit met spuitmondje 225 ca. 110 bloemetjes in wit.
  • Hierna haal je het spuitmondje eraf en schroef je nr. 3 op je spuitzak. Met dit spuitmondje vul je alle hartjes van alle tot nu toe gespoten bloemetjes.
  • Laat drogen, minimaal 24 uur.

Restjes icing dien je luchtdicht afgesloten te bewaren. Het wit heb je nog nodig, dit kun je alvast groen kleuren voor het decoreren van de blaadjes. Het kan echter ook op de dag dat je de taart gaat afwerken.

  • Het bakken van de taart kan ook een dag of langer tevoren. Bak de taart volgens de aanwijzingen op de verpakking of bak een taart volgens eigen recept.
  • Laat afkoelen en vries de taart in als het langer duurt voor je hem gaat opmaken, of bewaar afgesloten in een plastic zak of plastic folie.

Het vullen van de taart

  • Snij de taart 2 keer doormidden door, trempeer de taart met vruchtensap of drank naar keuze. Dit is het bevochtigen/bedruppelen van de taart om een lekkerdere structuur en smaak te verkrijgen.
  • Maak ½ van verpakking met decorating icing (icing met shortening, deze blijft zacht) aan met 1 theelepeltje water.
  • Roer zeer goed door en laat afgedekt staan.
  • Roer de andere helft zeer goed door en vul een spuitzak met koppelstuk met deze helft van de verpakking. Schroef het stuk er op zonder spuitmondje.
  • Neem nu de onderste helft van de taart en spuit voorzichtig een dijkje langs de rand van de taart. Hierna kun je je vulling op je taart aanbrengen waarbij je binnen deze randen blijft.
  • De decorating icing voorkomt “doorlekken” waardoor je voor deze taart ook slagroom (lekker met aardbeien!) oid als vulling kunt gebruiken. Doe de 2e laag op de vulling en herhaal de procedure. Evt. kun je ook 2 verschillende vullingen gebruiken.
  • Sluit nu de taart af met de bovenlaag. De taart moet nu recht zijn.
  • Laat de spuitzak rusten in een vochtige doek om uitdroging te voorkomen.

  • Smeer de taart nu in met de eerder aangelengde decorating icing. Door toevoeging van wat water wordt het iets makkelijker smeerbaar.
  • Smeer zijkanten en bovenkant zo gelijkmatig mogelijk in. Probeer te voorkomen dat kruimels door de icing gaan door je mes goed vlak te houden.
  • Als alles is ingesmeerd kun je je mes heet maken onder de kraan, afdrogen en met het hete mes maak je de icing mooi vlak. Zorg dat je onderplaat na het insmeren weer schoon is.

Het decoreren

  • Rol mbv poedersuiker de Pettinice fondant uit tot een ronde lap van ca. 32 cm doorsnee (afh. van de maat van je taart - in dit voorbeeld ca. 24 cm.)
  • Drapeer de lap over de taart en druk de randen netjes glad. Snij het teveel aan fondant weg, als het schoon is (geen icing en kruimels) kun je het luchtdicht verpakt nog bewaren tot een volgend gebruik.

  • Zet spuitmondje 17 op de spuitzak met decorating icing. Spuit nu drop flowers (sterren) op je bovenrand van je taart. Druk vervolgens willekeurig bloemetjes in de zachte icing.

  • Spuit daarna drop flowers langs de onderrand van je taart en herhaal de procedure.
  • Vul een spuitzak met groene royal icing en met spuitmondje 352 (lange zijde naar de onderkant, zak naar je toe, druk geven, langzaam naar je toe halen, druk loslaten en een puntje maken - oefen eerst op een oefenblaadje alvorens je op de taart spuit!) maak je blaadjes tussen de bloemetjes in.

Naar keuze kun je nu een tekst op de taart schrijven. Dit kan met spuitmondje3, naar keuze in witte decorating icing of een kleur die je bewaard hebt van de royal icing (bijv. paars). Naar wens kun je ergens op de taart nog drop flowers spuiten die je invult met bloemetjes als leuk accent.

De taart kan prima in de koelkast bewaard worden.